Deutsch für the English teacher?

Szeptemberben elkezdtem németül tanulni egyik kollégámmal együtt. Október végén sajna vége lett a tanfolyamunknak és azóta nem volt semmilyen német inputban részem. Na jó, kint voltunk egy párszor az osztrákoknál 1-1 napra.

Múlt héten újra vizitáltuk a sógorokat üzleti ügyben, azonban a biztonság kedvéért vittük unokatesómat tolmácsként, mert mégse én fordítsak a 80 órás tudásommal.

Útközben elég sokat beszéltünk németül, hiszen azt tanítjuk a London Style-ban, hogy rögtön használd azt a pár szót is, amit tanultál, mert az újboli gyakorlásnál semmi nem vési be jobban a szavakat  s vele együtt a nyelvtant is persze.

Most saját magamon tapasztaltam, amit a tanítványaimnak tanítok.
FIGYELJ!
Egy hónapos "altatás", azaz zero nyelvhasználat után egy halom szó előugrott a memóriából. Ott és akkor, amikor kellett. DE HOGYAN?
Eláruljam?

Halvány lila gőzöm sincs! CSAK ELŐJÖTT! Vajon mi történik az agyunkban a bevitt információval, amikor elalszunk? Valahol nyilvánvalóan MENTÉS folyik :)
De hogy hogyan aktiválódik, arra még nincs magyarázatom! Időnként mi is tartunk szünetet a csoportoknak és erre szükség is van, viszont ez nem lehet túl hosszú ideig. Max. 1 hónap. Végszükség esetén kettő. De ebbe csak a nyár eshet bele.
Amúgy folytatni kell!
Ezt teszem én is.
Holnap beülünk a kocsiba és IRÁNY ÖSTERREICH! :)

Csodálatos ünnep és néphagyomány van Stájerországban, melyről tudósítani fogunk, csak figyeljétek FB oldalunkat!

Krampus Tag in Bad Mitterndorf

Közben légyszíves iratkozz be a legközelebbi kurzusra, mert az nem jó, ha túl sokáig alszik a nyelv... ;)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések