Odafigyelés


"Courage is what it takes to stand up and speak; courage is also what it takes to sit down and listen."



Free Stock Image: On The Phone Picture. Image: 62996
from Dreamstime
Why courage to listen? Because we are opening up to alternative ideas and as a result our precious beliefs and fixed ideas may be threatened and our ego rightness put in question. But without genuine listening there is no chance of real progress being made. Great men and women - and our best leaders - are not afraid to speak from the heart nor to listen generously.


Miért kell bátorítani bárkit a hallgatásra? Mert ilyenkor megnyílunk az alternatív ötletek felé és ennek eredményeképpen becses hitrendszereink és berögződéseink talán fenyegetve érzik magukat és az egónk megkérdőjelezhetetlensége megkérdőjeleződik. De igazi hallgatás - magyarul odafigyelés - nélkül nincs esély igazi haladásra. Az igazi nagy emberek, férfiak és nők egyaránt - legnagyobb vezetőink - nem félnek sem a szívükből beszélni, sem odaadóan figyelni másokra.

A mai nyelvtanulásra buzdító Nyílt Napon is felemlegettük ezt. 
Olyan tanár kell, aki figyel rád és odafigyel rád. Hiszen épp ettől lesz bizalmad felé. Mert nem csak "leadja az órát", hanem rád figyel. Folyamatosan nézi, hogy hol tartasz és azon gondolkodik, mivel segíthetne még. Mit is találhatna még ki, mi legyen a következő rávezető feladat, de közben úgy, hogy ne nyomjon agyon. Ne leheljen állandóan a nyakadba. Hagyjon egy kicsit magadra, hadd próbálkozz te is!
Mert az ám az igazi élmény, amikor megérzed, hogy ezt most egyedül szenvedted ki! Az annyira önbecsülés-emelő!!
Kívánom, hogy ezt megéld nálunk! 
www.londonstyle.hu - www.lightandlearning.hu 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések